1.Shrimp Canape
01 Wash the shrimp clean, remove the head, and remove the intestines using skewers from the 2nd to 3rd nodes on the back.
02 Boil with salt and vinegar in boiling water, cool, and remove the skin and tail.
03 Divide the bread into 4 equal parts and make a 4cm round shape, and toast the oil-free pan with a light brown color.
04 Cut lettuce into the size of toasted bread.
05 Eggs are boiled so that the yolk is in the center of the round, peeled, and cut with an egg cutter to prepare.
06 Apply mayonnaise to one side of bread and arrange in order of egg, lettuce, and shrimp.
07 Apply ketchup with chopsticks, cut parsley into small pieces, decorate and put on a plate.
Shrimp ingredients
4 shrimps, 1 slice of bread, 1 egg, 15g carrot, 15g celery, 1 parsley stem, 1/8 onion, 30g butter, 10g tomato ketchup, 1/8 lemon, 1 toothpick, 5g salt, white pepper 2 g
[The Daily News TV] K-Pop of Korea is shaking the whole world and the interests of Korean pop singers such as BTS are increasing.
Shrimp Canape Recipe
01 Wash the shrimp clean, remove the head, and remove the intestines using skewers from the 2nd to 3rd nodes on the back.
02 Boil with salt and vinegar in boiling water, cool, and remove the skin and tail.
03 Divide the bread into 4 equal parts and make a 4cm round shape, and toast the oil-free pan with a light brown color.
04 Cut lettuce into the size of toasted bread.
05 Eggs are boiled so that the yolk is in the center of the round, peeled, and cut with an egg cutter to prepare.
06 Apply mayonnaise to one side of bread and arrange in order of egg, lettuce, and shrimp.
07 Apply ketchup with chopsticks, cut parsley into small pieces, decorate and put on a plate.
Shrimp ingredients
4 shrimps, 1 slice of bread, 1 egg, 15g carrot, 15g celery, 1 parsley stem, 1/8 onion, 30g butter, 10g tomato ketchup, 1/8 lemon, 1 toothpick, 5g salt, white pepper 2 g
1. 쉬림프 카나페
[더데일리뉴스 TV] 최근 한국의 k-pop이 전 세계를 뒤 흔들면서 BTS등 우리나라 대중가수들의 먹거리도 관심이 높아지면서 K-FOOD에도 전 세계인의 관심이 커지고 있다.
쉬림프 카나페 조리법
01 새우를 깨끗이 씻어 머리를 떼어내고 등쪽 2~3번째 마디에서 꼬치를 이용해 내장을 제거한다.
02 끓는 물에 소금, 식초를 넣어 삶아 식힌 다음 껍질과 꼬리를 제거한다.
03 빵을 4등분하여 4cm의 원형으로 만들고 기름 없는 팬에 연한 갈색이 나도록 토스트한다.
04 양상추를 토스트한 빵의 크기로 자른다.
05 달걀은 둥글게 노른자가 중심에 오도록 삶아 껍질을 벗긴 후 애그커터기로 잘라서 준비한다.
06 빵의 한면에 마요네즈를 바르고 달걀, 양상추, 새우 순으로 배열한다.
07 젓가락을 이용하여 케첩을 찍어 바르고 파슬리를 작 게 잘라 장식하여 접시에 담는다.
쉬림프 재료
새우 4마리, 식빵1조각, 달걀 1개, 당근 15g, 셀러리 15g, 파슬리 1줄기, 양파 1/8개, 버터 30g, 토마토케찹 10g, 레몬 1/8개, 이쑤시개 1개, 소금 5g, 흰 후춧가루 2g
새우 4마리, 식빵1조각, 달걀 1개, 당근 15g, 셀러리 15g, 파슬리 1줄기, 양파 1/8개, 버터 30g, 토마토케찹 10g, 레몬 1/8개, 이쑤시개 1개, 소금 5g, 흰 후춧가루 2g
쉬림프 카나페 요리에 대한 자세한 내용은 크로바출판사에서 발행한 chef양식조리기능사필기&실기 수험서를 참고하시면 됩니다.